Tel. 0341 - 26 53 87 | 06 - 53 36 79 06

Laminaat Vloeren

Het gebruik van laminaat heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, iedereen lijkt wel te kiezen voor laminaat op de vloer. En dat is niet zonder reden, als je bedenkt dat dit soort vloeren eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Fabrikanten grijpen dit moment aan om met onderscheidende soorten op de markt te komen. Laminaatvloeren onderscheiden zich tegenwoordig sterk door hun uiterlijk en kwaliteit.

Wat is laminaat?

Laminaatvloeren zijn op het blote oog niet meer te onderscheiden van echt houten parketten. Maar de voordelige producteigenschappen liegen er niet om: laminaat is slijtvaster, makkelijker te leggen en heeft minder onderhoud nodig dan een houten parket. Geen wonder dus dat een toenemend aantal mensen kiest voor laminaat op de vloer.

Toepassingen

Voor de slaapkamer, kelder en schuur wordt door veel mensen een goedkope soort laminaat gebruikt. Voor woonkamer, hal of keuken gaan de meeste mensen voor een laminaat met een gemiddelde prijs. Duurdere soorten worden vooral toegepast in de woonkamer. Dat is immers de ruimte waar men het meest te vinden is, het 'hart' van het huis.

Wat zijn de trends?

De meest voorkomende fotoprints voor laminaat zijn houtdecors zoals beuken, eiken, kersen, teak, noten en grenen. Maar er zijn tegenwoordig ook laminaattegels met een steenstructuur, zoals bijvoorbeeld leisteen.

De nieuwste trend in laminaatland is de natuurgetrouwe nabootsing van hout, inclusief houtnerven en V-groef waarmee een 'net echt - effect' wordt bereikt. Met dit laminaat heb je dus wel de voordelen van hout (die mooie authentieke look), maar niet de nadelen (onderhoudsgevoelig, sneller slijten en minder makkelijk te leggen).

Een houten vloer heeft de eigenschap dat deze mooier wordt met het verstrijken van de jaren. Dit vergane uiterlijk wordt nagebootst in veel laminaatcollecties die de komende tijd op de markt komen. We zullen deze trend dan ook steeds vaker tegenkomen bij de woonboulevards en bouwmarkten.

10 redenen om te kiezen voor laminaat

  1. Laminaat is relatief goedkoop, zeker in vergelijking met houten parketten
  2. Laminaat is zo goed als onderhoudsvrij en daarmee een hygiënische vloer
  3. Het kan op zowat elke ondergrond gelegd worden, vooral in combinatie met ondertapijt
  4. Het laminaat van tegenwoordig is zeer stevig en gaat lang mee
  5. Niet meer op het blote oog te onderscheiden van een echt houten vloer
  6. Afzonderlijke lamellen zijn makkelijk te vervangen i.g.v. beschadiging (kliklaminaat)
  7. Doordat er zoveel soorten zijn is er voor elk wat wils te vinden
  8. Er zijn bijpassende plinten verkrijgbaar om het helemaal af te maken
  9. In combinatie met een ondertapijt heb je geen last van bolling van de vloer
  10. Veel mogelijkheden om het te leggen; in halfsteensverband, visgraatmotief, etc.

 

De specifieke voordelen
van kliklaminaat

Klik-laminaat is terecht de populairste soort laminaat van het moment. Dit komt door het gebruiksgemak waarmee het te leggen is. De lamellen zijn bovendien altijd los te koppelen. Handig als er onverhoopt een lamel beschadigd raakt en je deze moet vervangen. Bewaar dan ook altijd de stroken die je overhoudt na het leggen van een vloer of koop een extra pakket. Als je gaat verhuizen kun je de vloer gewoon loskoppelen en meenemen naar het nieuwe adres.

CONTACT

Door het versturen van dit formulier ga ik akkoord dat mijn gegevens opgeslagen en gebruikt worden volgens de privacy policy.

TELEFOON

0341 - 26 53 87
06 - 53 36 79 06

E-MAIL

info@robertvanpijlen.nl

ADRES

Kerkstraat 61
3882 BN Putten

OPENINGSTIJDEN

Woensdag
09:30 - 12:30

Vrijdag
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00
19:00 - 21:00

Zaterdag
09:30 - 12:30